Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνίνινγκ σχετικά με την απελευθέρωση μιας νέας επιδημίας από πνευμονία που μολύνθηκε από τον Κοροναϊό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

- Feb 08, 2020-

Το απόγευμα της 30ής Ιανουαρίου τοπική ώρα, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανακοίνωσε ότι η νέα επιδημία κοραναϊού αναφέρεται ως έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος, τονίζοντας ότι δεν συνιστώνται περιορισμοί ταξιδιού και εμπορίου και επιβεβαιώνοντας τα προληπτικά μέτρα της Κίνας' . Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Εθνική Επιτροπή Υγείας απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.


89161e137b356996b6e2693872e6077a


Υπουργείο Εξωτερικών:

Πλήρης αυτοπεποίθηση και ικανός να κερδίσει τον αγώνα ενάντια στην πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσούνιινγκ απάντησε σε δημοσιογράφους&# 39. ερωτήσεις σχετικά με την 31η Ιανουαρίου σχετικά με την απελευθέρωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας&# 39 μιας νέας επιδημίας πνευμονίας που έχει μολυνθεί από κοροναϊό ως&«έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας διεθνούς προβληματισμού GG».


Ε: Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το ξέσπασμα της πνευμονίας από μια νέα λοίμωξη από κοροναϊό αποτελεί «GG« δημόσια υγεία έκτακτης ανάγκης διεθνούς προβληματισμού&». Ποια είναι η γνώμη της Κίνας'


Απάντηση: Από το ξέσπασμα της πνευμονίας που προκλήθηκε από νέο κοροναϊό, η κινεζική κυβέρνηση υιοθέτησε πάντοτε τα πιο ολοκληρωμένα και αυστηρότερα μέτρα πρόληψης και ελέγχου με πολύ υπεύθυνο τρόπο για την υγεία των ανθρώπων του&# 39. Έχετε την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να κερδίσετε τον αγώνα ενάντια σε αυτήν την επιδημία.


Ταυτόχρονα, με διαφανή και υπεύθυνο τρόπο, η κινεζική πλευρά ενημέρωσε εγκαίρως τα ενδιαφερόμενα μέρη για την κατάσταση της επιδημίας και μοιράστηκε την ιική γονιδιακή αλληλουχία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και πολλές χώρες το επιβεβαιώνουν πλήρως και το εκτιμούν ιδιαίτερα.


Η Κίνα διατηρεί στενή επικοινωνία και καλή συνεργασία με τον ΠΟΥ. Οι ειδικοί του ΠΟΥ πήγαν στο Γουχάν για μια επιτόπια επίσκεψη. Ο Γενικός Διευθυντής Tan Desai επισκέφθηκε την Κίνα πριν από λίγες ημέρες και αντάλλαξε πλήρως απόψεις με την Κίνα σχετικά με την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας. Το έργο ελέγχου έδωσε πλήρη επιβεβαίωση και εκτίμησε ιδιαίτερα την τεράστια συμβολή της Κίνας&# 39 στον κόσμο στην καταπολέμηση της επιδημίας. Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον ΠΟΥ και άλλες χώρες για την από κοινού προστασία της παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας της δημόσιας υγείας.